رئیس سازمان مدیریت بحران کشور پدیده ریزگردها را ناشی از تغییر اقلیم دانست و با بیان اینکه اعتبارات محدود و کار بسیار وسیع است، گفت: ما هر راهکار موثری را انجام میدهیم اما نگاه فرابخشی به این موضوع نیز بسیار مهم است.
نماینده سابق مردم اهواز در مجلس گفت: ریزگردها دارای دو کانون داخلی و خارجی هستند و بدون هیچ تعارفی مشکل حل این ریزگردهایی که کانون خارجی دارند به سادگی قابل حل نیست.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: نخستین کارگاه آموزشی بین المللی خشکسالی و کنترل بیابان زایی با حضور نمایندگان ۲۲ کشور عضو مرکز علم و فناوری جنبش عدم تعهد از اول تا سوم خرداد ماه در این دانشگاه برگزار می شود.
کنفرانس «امنیت آبی در سکونتگاه های انسانی در شرایط کم آبی» با هدف بررسی ابعاد مختلف این موضوع در اقلیم های خشک و نیمه خشک با حضور کارشناسان ایرانی و ۱۰ کارشناس بین المللی از آمریکا ، کره جنوبی و چند کشور در تهران برگزار می شود.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: در حال حاضر وضعیت زایندهرود خوب است اما اگر بر اساس پیشبینیها تا شهریور سال ۹۶ پشت سد زایندهرود آب نداشته باشیم، با مشکل مواجه خواهیم شد.
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور نسبت به وضعیت بحرانی کشور در حوزه خشکسالیهای بلند مدت هواشناسی خبر داد و گفت: شرایط خشکسالی هواشناسی کشور وخیم ارزیابی می شود چون پهنههای وسیعی از کشوردر نگاه دراز مدت دچار خشکسالی شدید و بسیار شدید هستند.
هر ساله، آب آلوده باعث مرگ ۵ میلیون نفر در سراسر دنیا میشود و ۴۰ درصد از جمعیت دنیا از امکان تصفیه فاضلاب بیبهرهاند. در کشورهای در حال توسعه، ۹۰ درصد فاضلاب بدون تصفیه شدن به داخل رودخانهها رها میشود.
با وجود بارشهای پاییز و زمستان گذشته، وضعیت خشکسالی در پهنه وسیعی از کشور همچنان ادامه دارد بهطوریکه بر اساس آمار بارشهای کشور، از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۱۵۰ میلیمتر بارش در کشور رخ داده که در مقایسه با دوره بلندمدت شش درصد و در قیاس با مدت مشابه پارسال چهار درصد کاهش یافته است.
رییس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران با اعلام اینکه آژیر قرمز خشکسالی تهران به صدا در آمده است، گفت: گستره یک میلیون و ٦٤٨ هزار کیلومتر مربعی ایران و ٦٤٨ کیلومتر مربعی تهران، با ابعاد و به اشکال مختلف، گرفتار خشکسالی شده است.
بارندگیهای اخیر علی رغم بروز مشکلات عدیده که به واسطه حجم بارش و وقوع سیلاب در شهرستانهای مختلف فارس به همراه داشت اما توانست امیدها را برای بازگشت زندگی به تالابها، پررنگ کند.
چند سالی است که عوامل طبیعی و انسانی متعددی حیات جنگل های بلوط را به خطر انداخته است ؛ اما بنا به اظهار نظر کارشناسان، امروزه خشکسالی و تغییر اقلیم در خشکیدگی و زوال این درختان استراتژیک آثار مخرب تری به دنبال داشته است.
رییس مرکز امور بینالملل و کنوانسیونهای سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر افزایش مشکلات ناشی از تخریب محیط زیست به تشریح کامل هدفگذاری های توافق نامه بین المللی پاریس پرداخت.
معاون حقوقی و امور مجلس سازمان محیطزیست با اشاره به اینکه هلال خشکی در کشور در حال شکلگیری است، گفت: ورود قوی و دقیق مقام معظم رهبری به مباحث زیست محیطی به جهت وجود همین بحرانها بوده است و تذکرات و سیاستهایی که ایشان اشاره کردند نشان از اهمیت بالای این موضوع دارد .